Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Zaltbommel verlaagt grondprijs

De gemeenteraad van Zaltbommel is akkoord met een verlaging van de prijs van bouwgrond met 18 procent.
De verlaging van de grondprijs is het resultaat van een jaarlijkse taxatie door twee makelaars van de waarde van de grond. De verlaging van de boekwaarde betekent dat er voor driekwart miljoen wordt ingeteerd op de reserves van de gemeente. Volgens wethouder Kees Zondag is dat geen probleem, omdat de gemeente een laag risicoprofiel heeft.

De raad verwierp een motie van de SGP, die daarmee wilde waarschuwen dat de reserves onder de eerder afgesproken norm van 80 euro per inwoner zouden komen. Volgens Zondag is de feitelijke spaarpot van de gemeente veel voller, omdat er ook nog een reserve is gevormd na de verkoop van aandelen van drinkwaterbedrijf Vitens voor 1,7 miljoen. De reserve per inwoner komt dan op ruim 120 euro.

Het besluit betekent dat de grondprijs in de tweede fase van de Waluwe (Zaltbommel) daalt van 317,50 naar 269 euro de meter, in het De Virieupark (Zaltbommel) van 335 naar 277,50 euro, in Dijkzicht-Zuid (Zuilichem) van 247,50 naar 212,50 euro in Het Gemeent (Delwijnen) van 207,50 naar 165,50 euro en in De Ormeling (Nederhemert) van 245 naar 197,50 euro.
bron: bd

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht