Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Woning met zonnepanelen aantrekkelijk

Van de Nederlanders koopt 44 procent liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen, gemiddeld 4000 euro. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu waarvan de uitkomsten zondag in het VARA-programma Vroege Vogels werden gepresenteerd.

Iets meer mensen (46 procent) denken dat een huis meer waard wordt met zonnepanelen. Dertig procent van hen denkt dat het huis zelfs 5000 euro of meer in waarde stijgt.

"Zonnepanelen verdienen zich dubbel terug. Eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf. En potentiŽle kopers zijn ook nog eens bereid meer te betalen voor jouw huis met zonnepanelenĒ, aldus Olof van der Gaag van Natuur&Milieu.

Volgens de organisatie is het rendement op de investering in zonnepanelen (ongeveer 5000 euro) zeker drie keer zo hoog in vergelijking met het vastzetten van het geld op een bankrekening en zijn ze terugverdiend in tien jaar terwijl de levensduur zeker 25 jaar is.

Het onderzoek is in opdracht van Natuur & Milieu uitgevoerd door Motivaction onder 722 Nederlanders tussen dertig en zeventig jaar. Voor de dataverzameling is gebruikgemaakt van het StemPunt-panel van Motivaction waar ongeveer 70.000 Nederlanders lid van zijn.
bron: architectenweb

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht