Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Waarde vastgoed stijgt wereldwijd voor derde jaar

Op vastgoed werd vorig jaar wereldwijd een totaal rendement behaald van 7,4 procent, zo bericht IPD BeNeLux. Na de waardedaling in 2008 en 2009 was 2012 het derde opeenvolgende jaar met waardestijging.

Het rendement kwam vorig jaar wel lager uit dan het totaalrendement van 9,7 procent in 2011. Het werd vooral bepaald door het direct rendement (5,7 procent).

De waardestijging trad niet in alle landen op. Spanje en Hongarije kenden een waardedaling van meer dan 7 procent. Van de 25 markten die deel uitmaken van de IPD Global Annual Property Index, waren Spanje en Hongarije de enige landen met een negatief totaal rendement. In Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten bedroeg het totaal rendement in 2012 meer dan 10 procent. Het totaal rendement in Nederland op basis van de IPD Nederlandse Jaar Vastgoedindex kwam uit op 1,2 procent en lag daarmee lager dan het wereldwijde gemiddelde.
bron: vastgoedmarkt

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht