Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

VVD wil starters helpen

De VVD wil de woningmarkt op gang helpen door starters meer mogelijkheden te geven om een huis te kopen. De partij wil voor starters de overdrachtsbelasting schrappen en ze de eerste vijf jaar het volledige bedrag van hun hypotheekrente laten aftrekken.

In het Kunduz-akkoord heeft de VVD nog afgesproken dat mensen die een nieuwe hypotheek afsluiten, die hypotheek binnen 30 jaar moeten aflossen. Maar de VVD wil nu dat starters die zelf jonger zijn dan 35 jaar, een speciale hypotheek moeten kunnen afsluiten. Die nieuwe hypotheek moeten ze dan binnen 35 jaar aflossen, terwijl de eerste vijf jaren aflossingsvrij zijn.

Vijf congressen
De VVD heeft haar volledige verkiezingsprogramma nog niet gepresenteerd. Andere partijen hebben dat wel gedaan, en vijf daarvan organiseren vandaag hun congressen. De VVD heeft deed ook nog een aantal andere voorstellen voor de woningmarkt.

Andere VVD-voorstellen om starters te helpen:
  • Goede kansen op een hoog inkomen in de toekomst moet weer zwaarder meewegen bij het aanvragen van een hypotheek.
  • Hypotheken boven de koopprijs moeten mogelijk blijven.
  • Ouders moeten de overwaarde van hun eigen huis tot 100.000 euro belastingvrij kunnen schenken aan hun kinderen voor de aankoop van een woning.
bron:rtl
 
   ► nieuwsoverzicht