Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Weekers verlengt doorverkooptermijn huizen

Eigenaren van huizen en bedrijfspanden hebben voortaan langer de tijd om voor minder overdrachtsbelasting hun eigendom weer door te verkopen. De maatregel van staatssecretaris van FinanciŽn Frans Weekers (VVD) is afgelopen zaterdag ingegaan.

In de oude belastingwet was de termijn voor het belastingvrij doorverkopen van vastgoedbezit een halfjaar. Weekers verlengt deze termijn nu tijdelijk naar drie jaar. Alleen over de meerwaarde en eventuele vergoedingen moet wel overdrachtsbelasting worden betaald.

De staatssecretaris hoopt hiermee de vastgelopen woning- en vastgoedmarkt een steuntje in de rug te geven. Vastgoedeigenaren konden door de vastgelopen markt namelijk weinig gebruik maken van de periode van zes maanden dat zij niet opnieuw overdrachtsbelasting hoefden te betalen. Hierdoor krijgen zij meer tijd om panden te renoveren en weer te verkopen.

Als voorbeeld van particulieren die gebaat zijn bij de verruiming noemt Weekers stellen die vlak na aankoop van hun woning gaan scheiden en hun huis weer moeten verkopen. Ook mensen die een nieuwbouwwoning willen kopen maar hun oude huis niet zomaar kwijt zijn, profiteren volgens Weekers van de maatregel.
bron:nieuws
 
   ► nieuwsoverzicht