Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

'Somberheid onder huizenbezitters neemt af'

Huizenbezitters zijn dit kwartaal voor het eerst in een jaar tijd wat minder somber geworden over de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Dat blijkt uit de woonindex van ING, waarvan de nieuwste stand donderdag werd gepubliceerd.
De huiseigenaren zijn vooral positiever geworden over het aantal woningen dat volgens hen in de komende maanden wordt verkocht. De verwachtingen ten aanzien van de persoonlijke financiŽle situatie bleven ongewijzigd. Ondanks het verbeterde sentiment zijn er in totaal nog altijd meer mensen negatief over de huizenmarkt dan positief.

Circa 70 procent van de huizenbezitters denkt dat het eigen huis door de crisis minder waard is geworden. Slechts 3 procent verwacht dat de waarde ondanks alle problemen op de woningmarkt verder is opgelopen.
Iets meer dan de helft denkt dat de waarde van de woning nog altijd hoger is dan de uitstaande hypotheekschuld. Een kwart verwacht 'onder water' te staan, wat wil zeggen dat de schuld nu hoger is dan de waarde van het huis.
Scherpere regels
De scherpere regels voor de hypotheekrenteaftrek uit het Lenteakkoord dwingen starters om hun plannen aan te passen, aldus ING. Een op de vijf ondervraagde starters verwacht door de verplichte aflossing en de beperking van het bedrag dat mag worden geleend de komende jaren niet meer in staat te zijn een eigen huis te kopen. Ruim 40 procent van de starters gaf aan het liefst dit jaar nog tot koop over te gaan, om op die manier nog gebruik te kunnen maken van de huidige regels.
bron: nu.nl

     
 
   ► nieuwsoverzicht