Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Elsevier: sla uw slag, koop een huis

'Sla uw slag, koop een huis'. Dat is deze week de insteek van de coverstory van het weekblad Elsevier.
In het artikel wordt gesteld dat de bodem van de huizenmarkt in zicht is. Door fors gedaalde prijzen en de lage rente zijn huizen nu goedkoper dan ze lange tijd waren.

"Ik voorspel: 2013 wordt het jaar van de bodem. We zijn terug op het prijsniveau van tien jaar geleden. Op een gegeven moment gaan mensen koopjes uit de markt halen", zegt algemeen directeur Paul van Putten van de ERA-makelaars in Elsevier.

Hoogleraar Piet Eichholtz van de Universiteit Maastricht denkt dat het "met de prijzen wel eens sneller kan gaan dan we met zijn allen nu denken". Als de huizenmarkt de weg naar boven terugvindt, dan neemt de druk op kopers weer toe. "Nu kun je rustig een huis kopen, over enkele jaren loop je misschien weer hijgend achter verkopers aan."

Elsevier constateert wel dat de terughoudendheid bij banken om hun hypotheekportefeuille te vergroten, het herstel de komende jaren kan afremmen. Het ziet er ook niet naar uit dat de aangescherpte leennormen snel worden versoepeld. En als de huizenmarkt komend jaar aantrekt, is dat waarschijnlijk ook niet overal merkbaar. In krimpgebieden als Limburg en Groningen zal de markt zich minder snel herstellen.
bron: nvm

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht