Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

CPB: programma's VVD en PVV goed voor huizenprijzen

De huizenprijzen gaan tot 2017 omhoog, als de VVD en de PVV het voor het zeggen krijgen. Bij andere partijen is er juist sprake van een afname. Dit blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB), die vandaag zijn bekend gemaakt.

Het CPB heeft de effecten van de partijprogramma's op de huizenprijzen doorgerekend en komt tot de conclusie dat de huizenprijzen met 2 procent stijgen, als de verkiezingsprogramma's van de VVD en de PVV worden uitgevoerd.

GroenLinks komt er het slechts van af. Bij deze partij zouden de huizenprijzen met 7 procent dalen. Ook bij het CDA (-2 procent), D66 (-3 procent), PvdA (-5 procent) en de ChristenUnie (-5 procent) is er sprake van een daling.

Bij het Democratisch Politiek Keerpunt van Hero Brinkman blijven de huizenprijzen ongewijzigd.

De huurprijzen zouden tot 2017 met 5 procent dalen, als de programma's van de PVV en de SP worden uitgevoerd. Opvallend is dat GroenLinks (+6 procent) ook hier het slechtst scoort.

"Doordat de markten voor koop- en huurwoningen sterk met elkaar zijn verbonden, hebben de voorstellen van alle partijen gevolgen voor zowel de koop- als de huurmarkt. De prijzen van koopwoningen dalen bij alle partijen ten opzichte van het basispad, met uitzondering van DPK, PVV en VVD. Ook de huren stijgen voor bijna alle partijen. Alleen bij de SP en de PVV leiden de maatregelen ten opzichte van het basispad tot substantieel lagere huren", schrijft het CPB.
bron:nvm
 
   ► nieuwsoverzicht