Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Overgangsregeling btw voor aankoop nieuw huis

Er komt een overgangsregeling voor mensen die voor 27 april een nieuwbouwwoning hebben gekocht maar met oplevering of betaaltermijnen na 1 oktober de dupe zouden worden van de verhoging per die datum van de btw van 19 naar 21 procent. Deze huizenkopers houden recht op het tarief van 19 procent.

VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie, de vijf partijen van het begrotingsakkoord, hebben daarvoor een voorstel gemaakt, zo maakte ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten woensdag bekend in de Tweede Kamer.

Ten koste van champagne
De overgangsregeling kost zo'n 45 miljoen euro die onder meer gevonden wordt door het schrappen van de lagere accijns op mousserende wijn .

Nieuwbouwers konden zich niet voorbereiden
Eind april sloten de vijf partijen een akkoord over de begroting voor volgend jaar, waar een hogere btw vanaf 1 oktober een onderdeel van is. Mensen die voor 27 april een nieuwbouwwoning kochten en die na oktober krijgen opgeleverd, hebben zich echter niet kunnen voorbereiden op de nieuwe situatie. De vijf partijen vonden dat schrijnend.
bron:telegraaf
 
   ► nieuwsoverzicht