Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Nieuw jaarlijks Monumentencongres

Op 8 november 2012 vindt de eerste editie plaats van een nieuw, jaarlijks Nationaal Monumentencongres.

Ambitie
Het congres heeft de ambitie om betrokkenen bij monumenten jaarlijks bij elkaar te brengen. Het congres vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Brede doelgroep
Het Nationale Monumentencongres is bedoeld voor alle partijen die actief zijn op het gebied van monumentenzorg en de (her)ontwikkeling en herbestemming van historisch vastgoed in hun landschappelijke of stedelijke context.

Het wordt een  jaarlijks evenement waar partijen elkaar ontmoeten en kansen voor samenwerking ontdekken. De initiatiefnemers willen het monumentenveld ook een platform bieden. Om stil te staan bij de actualiteit rond het gebouwde erfgoed. En om kansen te zien die er zijn in relatie tot economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Initiatiefnemers
Dit congres is een initiatief van de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM), daarin ondersteund door het Nationaal Restauratiefonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en BOEi.
bron: monumenten.nl
 
   ► nieuwsoverzicht