Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Neerijnen: wel hogere ozb, geen hogere lasten

Het Neerijnense college stelt voor om de onroerend zaak belasting (ozb) in de gemeente te verhogen. Maar de rekening daarvan mag voor de burger niet hoger uitkomen dan de verlaging van de afvalstoffenheffing waarop gerekend wordt. Door efficiŽnte inzameling en verwerking brengt afvalinzamelaar Avri een lager bedrag in rekening.

Neerijnen wil niet dat de totale woonlasten voor de burgers stijgen, maar evenmin dat de gemeente in de rode cijfers geraakt. Daar helpt ook een overschot over de Jaarrekening 2011 nog aan mee, waarvan 196.000 euro ingezet wordt om de dreigende tekorten in 2012 aan te zuiveren.

Neerijnen verwacht hiermee tot en met 2017 een vrijwel sluitende begroting te kunnen presenteren, al zal dit jaar mogelijk nog een greep in de algemene reserves moeten worden gedaan, als de rijksbezuigingen hard toe zouden slaan. Toch is het college niet ontevreden over de financiŽle situatie van de gemeente, al zijn verdere bezuinigingen waarschijnlijk onontkoombaar. Maar dat is een gevolg, zo stelt het college, van landelijke en economische ontwikkelingen waar de gemeente geen invloed op kan uitoefenen.
bron: gelderlander
 
   ► nieuwsoverzicht