Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Nederlandse rente blijft dalen

De grote financiŽle problemen in Zuid-Europa blijven zorgen voor dalende rentes in Noord-Europa. In navolging van de rente op Duitse obligaties, ging ook de Nederlandse rente vandaag opnieuw omlaag.

In de ochtendhandel zakte de rente op Nederlandse 10-jarige obligaties naar een nieuwe laagste stand van 1,66 procent. Aan het begin van de maand was dit nog 2,2 procent. De dalende rente geeft aan dat de vraag naar de Nederlandse leningen toeneemt en is een teken van het vertrouwen van beleggers in de leningen.Ook de rente op Duitse en Franse obligaties daalde verder. Het rendement op Franse 10-jaarsleningen ging naar een nieuw dieptepunt van 2,37 procent. Vergelijkbare Duitse obligaties leverden vanochtend nog maar 1,28 procent rente op.

Spaanse rente
De Spaanse rente zakte na de sterke stijging gisteren, tot ruim 6,6 procent, licht terug naar 6,5 procent. Daarmee ligt de rente nog altijd op een niveau dat op termijn onhoudbaar is voor de Spaanse overheid.
Beleggers maken zich grote zorgen over de zwakke staat van veel Spaanse banken. Vorige week vroeg het noodlijdende Bankia nog eens 19 miljard euro aan staatssteun, die de overheid op de markt wil lenen. Daardoor wordt de financiŽle positie van Spanje verder verzwakt.
Veel economen gaan er daarom vanuit dat Spanje voor de bankensteun moet aankloppen bij het Europese noodfonds. De Spaanse regering gaat er vooralsnog vanuit dat ze de problemen zelf kan oplossen.
bron: ad
 
   ► nieuwsoverzicht