Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Meer energiebespaarleningen aangevraagd in eerste kwartaal

Huiseigenaren hebben in het eerste kwartaal van dit jaar flink meer Energiebespaarleningen aangevraagd.
Dat laat het Nationaal Energiebespaarfonds weten.

Het ging om ruim zeshonderd aanvragen. In heel 2014 zijn er ruim 850 verzoeken voor zo'n lening gedaan.
Huizenbezitters die hun huis energiezuiniger willen maken, kunnen een Energiebespaarlening afsluiten tegen een speciale rente. Het leenbedrag mogen ze gebruiken voor bijvoorbeeld betere isolatie, een zonneboiler of zonnepanelen.
Het fonds noemt de invoering van boetes voor het ontbreken van energielabels voor woningen als een mogelijke oorzaak van de stijging. Ook de versimpelde aanvraagprocedure kan eraan hebben bijgedragen.

Rente
Bovendien zijn de rentetarieven voor de lening verlaagd. Verder kunnen huizenbezitters nu 75 procent van het leenbedrag aan zonnepanelen besteden. Voorheen kon dit met slechts de helft van het bedrag.
Het Nationaal Energiebespaarfonds verwacht ook de komende maanden "een grote belangstelling" voor de lening. Dat denkt het fonds omdat straks ook een Vereniging van Eigenaren een dergelijke lening kan aanvragen.

Animo
Vorig jaar concludeerde Vereniging Eigen Huis (VEH) nog dat er weinig animo voor de regeling was. Na vier maanden was slechts 2,4 miljoen euro aan huizenbezitters uitgeleend.
Het fonds is gevuld door het Rijk, de Rabobank en de ASN Bank. Er is 300 miljoen euro voor de leningen uitgetrokken.

bron: nu
 
   ► nieuwsoverzicht