Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Meer aflossingen op hypotheken ING

ING heeft de eerste twee maanden van het jaar vijftig procent meer aflossingen binnengekregen op hypotheken dan in dezelfde periode vorig jaar.
De bank, die geen bedragen wil noemen, stelt donderdag dat het om 'tientallen miljoenen euro's' gaat. De aflossingen stijgen volgens ING al maanden met 45 tot 50 procent.
ING stelt dat vrijwel alle woningbezitters vermogen opbouwen. Ruim tachtig procent doet dat door te sparen, de rest door middel van een verzekering of door te beleggen.

Betalingsachterstand
ING meldde eerder al dat in het laatste kwartaal 1,4 procent van de hypotheken die de bank heeft uitstaan, een betalingsachterstand van minstens negentig dagen had. Een jaar eerder was dat nog 1,1 procent.
De bank zette vorig jaar 167 miljoen euro opzij om tegenvallers bij de Nederlandse hypotheekportefeuille op te vangen.

Hypotheek
Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde eerder op donderdag dat in 2011 ruim een miljoen van de 4,2 miljoen huizenbezitters een hypotheek hadden die hoger is dan de waarde van het huis.
Sindsdien zijn de prijzen met iets meer dan tien procent gedaald. De gemiddelde verkoopprijs lag in februari op 210 duizend euro.
bron: nugeld

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht