Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Liever sparen voor een huis

Bijna 70 procent van de Nederlanders wil bij het kopen van een huis liefst zo veel mogelijk spaargeld gebruiken, zodat de hypotheek zo laag mogelijk kan zijn. De discussie over de hypotheekrenteaftrek speelt hierbij een rol.

Dit blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van SNS Bank. Ook vindt bijna 70 procent van de ondervraagden dat de overheid een rol kan spelen om sparen voor de eigen woning te stimuleren. Toch blijkt uit het onderzoek dat theorie en praktijk ver uit elkaar liggen: terwijl 27 procent van de ondervraagden verwacht binnen tien jaar een huis te kopen, zegt slechts 3% te sparen voor de aankoop van een woning. Jongeren sparen vaker voor een eigen huis: 24 procent.

Bouwsparen
SNS Bank pleit er voor dat bij het kopen van het eigen huis de nadruk verschuift van lenen naar sparen, bijvoorbeeld via bouwsparen, een systeem dat in Duitsland veel voorkomt. De benodigde gedragsverandering bij de consument kan er komen als de overheid sparen meer gaat stimuleren dan lenen.
bron:geld & recht
 
   ► nieuwsoverzicht