Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Lagere hypotheekrente verwacht

Nu de Europese Centrale Bank de rente op historisch laag niveau heeft gebracht, verwachten financieel adviseurs dat geldverstrekkers die verlaging ook gaan doorgeven aan consumenten.

De ECB verlaagde het belangrijkste rentetarief van 0,75 procent naar 0,5 procent. Het is de laagste rente sinds 1999, toen de ECB verantwoordelijk werd voor het vaststellen van de rente in de eurozone.

Goedkopere hypotheken
De lagere rente is vooral bedoeld om banken in Zuid-Europa meer ruimte te geven. Die banken zijn vooral afhankelijk van leningen van de ECB, waar ze nu minder voor hoeven te betalen. Maar ook andere Europese consumenten zouden van deze verlaging kunnen profiteren als banken een goedkoper tarief hanteren, omdat ze zelf goedkoper kunnen lenen.

Frank van den Elzen van Van Bruggen Advies ziet al geruime tijd dat banken in het buitenland goedkopere hypotheken verstrekken. "Als je ziet dat op dit moment de rente in Duitsland substantieel anderhalf tot twee procent lager is, dan moet dat in Nederland ook kunnen", aldus Van den Elzen in het NOS Radio 1 Journaal.
bron:nos

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht