Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Klaas Knot: Dieptepunt woningmarkt voorbij

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal waarschijnlijk uit de recessie geklommen. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) maandag gezegd. "Het duurt alleen nog anderhalve maand voor we de cijfers hebben om het bewijs te leveren", zei hij. Knot wijst bij zijn voorspelling op het aantrekken van de wereldhandel en de 'uitbodeming' van de woningmarkt.

Knot is "redelijk positief'' over de Nederlandse economie. "Ik denk dat heel veel seinen op groen staan", zei hij. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt medio november met economische cijfers over het derde kwartaal. "Het kan bijna niet anders dan dat die cijfers positief zullen zijn'', aldus Knot.

Knot wijst op het herstel van de wereldhandel. "De wereldhandel trekt aan, dat is voor Nederland de belangrijkste indicator voor economisch herstel. Dat moet altijd vanuit de export komen."

Een tweede indicator die volgens Knot duidt op herstel, is de in zijn woorden 'uitbodeming' van de huizenmarkt.

"In bepaalde regioís is er een einde gekomen aan dalende huizenprijzen. PotentiŽle kopers zullen zich niet meteen zorgen maken of de waarde van hun nieuwe woning in het eerste jaar direct 10 procent zal dalen."

Daarmee zegt de DNB-president niet dat de huizenprijzen direct zullen stijgen, maar de stabiliteit leidt tot meer zekerheid.

Knot: "Dat betekent dat mensen weer financiŽle plannen kunnen maken. Het zou mij niet verbazen dat Nederlanders toe zijn aan het kopen van een nieuw huis die dat eerder hebben uitgesteld vanwege de onzekerheid over de huizenprijzen."

De centrale bank heeft naar eigen zeggen de woningmarkt goed op het netvlies staan. "Door schade en schande wijs geworden", voegt Knot er wel nog aan toe.
bron:nvm

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht