Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Het lijkt erop dat keerpunt woningmarkt is bereikt

Er is een eerste, zeer voorzichtige, aanwijzing dat er enige beweging komt in de huizenmarkt, bericht het FinanciŽle Dagblad. De twee grootste ketens van hypotheekadviseurs krijgen voor het eerst sinds lange tijd meer klanten op bezoek die informatie willen over de koop van een huis. ĎHet gaat een tikje de goede kant opí, zegt algemeen directeur Ron Bavelaar van De Hypotheekshop tegen het FD. Een afspraak voor een oriŽnterend gesprek voor een hypotheek geldt als de allereerste stap richting een koopwoning. Directievoorzitter Paul van der Meijs van De Hypotheker stelt dat Ďdit een gevoelige thermometer isí voor de markt.

De markt bevindt zich op een dieptepunt. Nog nooit werden zo weinig huizen verkocht als in het eerste kwartaal van dit jaar. In het eerste kwartaal zijn volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) slechts 17.500 woningen verkocht. Dat waren er in het eerste kwartaal van 2008 nog twee keer zo veel. De NVM zegt overigens ook signalen te zien dat de markt de bodem heeft bereikt. Zo is de verkooptijd van een gemiddelde woning voor het eerst sinds de crisis gestabiliseerd. Ook dalen de huizenprijzen minder snel dan vorig jaar.

De verklaring voor dit zeer voorzichtige herstel zou het akkoord kunnen zijn dat in de politiek werd gesloten over de toekomst van de woningmarkt. Begin februari kwam dat Woonakkoord tot stand met daarin afspraken over hypotheekvormen en renteaftrek. Doel was duidelijkheid te verschaffen aan de huizenkopers.
bron: wel

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht