Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

'Hypotheekmarges nog verder opgelopen'

De gemiddelde extra winstmarge die banken berekenen bovenop het normale hypotheekrentetarief is in augustus verder opgelopen tot iets boven de 1 procent. Een huiseigenaar met een hypotheek van 250.000 euro betaalt daardoor maandelijks ruim 200 euro teveel aan zijn bank. Dit stelt vandaag Vereniging Eigen Huis, de belangenorganisatie van huiseigenaren.

Door het onnodig hoge hypotheekrentetarief wordt het mensen ook moeilijker gemaakt een volgende woning te kopen. Daarnaast lijdt de rijksoverheid schade door de hogere renteaftrek. Het handelen van de banken is Vereniging Eigen Huis een doorn in het oog. "Banken spekken hun kassen ten koste van de consument", aldus Rob Mulder, directeur Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis is vorige maand een actie gestart tegen de 'enorme overwinsten' die banken maken op hypotheken. Rob Mulder: "Inmiddels hebben meer dan 82.000 mensen een petitie ondertekend waarmee bezwaar wordt gemaakt tegen de handelswijze van de banken en daar komen er nog elke dag honderden bij".

Naar aanleiding van deze actie zijn er kamervragen gesteld en heeft SP-europarlementariėr Dennis de Jong vragen gesteld aan de Europese Commissie. De vereniging gaat de handtekeningen binnenkort aanbieden aan de politiek.
bron: nvm - veh

     
 
   ► nieuwsoverzicht