Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Huizenmarkt gaat aantrekken

De bodem van de huizenmarkt is in zicht. Deze uitspraak deed Niek Hoek vandaag bij BNR. De CEO van Delta Lloyd verwacht dat het nog twee kwartalen moeilijk blijft.

"Ik verwacht dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien”, aldus de CEO van Delta Lloyd, Niek Hoek.
"De volumes zijn erg laag, de prijzen komen wat naar beneden, maar het blijft in Nederland aantrekkelijk om een eigen huis te bezitten, dus ik verwacht dat we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien”, zegt Hoek.

Rustiger vaarwater
Vandaag werd bekend dat de productie bij de hypotheekdivisie van Delta Lloyd ten opzichte van de eerste zes maanden van 2011 halveerde naar circa 450 miljoen euro. "De markt loopt terug”, aldus Hoek. De CEO noemt de eerste zes maanden turbulent, maar ziet een rustiger vaarwater in het verschiet. "Ik kan het niet precies voorspellen, maar ik denk dat we de komende periode nog een moeilijke huizenmarkt gaan zien, maar dat het herstel lonkt.”

Hypotheekdivisie
Ondanks bovennoemde cijfers zegt Hoek niet ontevreden te zijn over de hypotheekdivisie van Delta Lloyd. "We hebben het eerste half jaar 460 miljoen hypotheken gesloten, ons marktaandeel is gestegen, maar de Nederlandse huizenmarkt staat onder druk: er worden minder huizen verkocht en dus minder hypotheken gesloten. Toch blijft Delta Lloyd het goed doen in die markt.”

Stabiele winst
Vandaag maakte Delta Lloyd bekend dat de onderneming een operationele winst haalde van 218 miljoen euro, een daling van 9 miljoen euro ten opzichte van de eerste helft van 2011. De vrij stabiele winstontwikkeling is onder meer het gevolg van lagere operationele kosten. Die daalden met 6 procent tot 399 miljoen euro. Delta Lloyd streeft ernaar de kosten dit jaar onder 820 miljoen euro te houden.

Het totale bruto premie-inkomen nam met 2 procent toe tot 2,87 miljard euro. Delta Lloyd geeft geen concrete prognose voor dit jaar vanwege de onrust op de markten.
bron:bnr
 
   ► nieuwsoverzicht