Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Huizenkoper op de valreep in actie

Mensen die toch al van plan zijn om een huis te kopen, kunnen dat maar beter nog dit jaar doen en de koopakte tekenen voor 28 december. Volgend jaar kan er niet meer geprofiteerd worden van de huidige fiscale voordelen en gaan de maandlasten aanzienlijk omhoog. Dat heeft Ronald Tiemessen, directeur bij de Hypotheekshop, woensdag gezegd.

Volgens hem sluiten momenteel veel mensen op de valreep nog een hypotheek af. "Het is heel druk in onze winkels, echt een stormloop en aanzienlijk drukker dan vorig jaar", aldus Tiemessen.

Hij wijst erop dat iemand met een gelijkblijvend inkomen vanaf volgend jaar 5 tot 10 procent minder hypotheek kan krijgen. Daarnaast moeten hypotheken die vanaf 2013 worden afgesloten, volledig worden afgelost. Nu mag een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie nog voor de helft aflossingsvrij zijn.

Tiemessen rekent voor dat iemand die na dit jaar een huis koopt van 250.000 euro, door de verplichte volledige aflossing 153 euro extra per maand kwijt is. Dat bedrag loopt geleidelijk aan op. "Over 10 jaar is dat 266 euro’’, aldus de directeur.

Roeland Kimman van makelaarsvereniging NVM beaamt de drukte op de woningmarkt. "We merken dat er veel meer belangstelling is voor woningen, mensen willen snel schakelen. Degenen die toch al plannen hadden om een huis te kopen, trekken het naar voren", aldus Kimman. Het is volgens hem nog maar afwachten of al die koopaktes doorgaan. "Banken financieren veel minder."

Maar de woningen zijn volgens Kimman aantrekkelijker geprijsd dan ooit te voren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte woensdag bekend dat de prijzen van bestaande koopwoningen in oktober met 7,8 procent zijn gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.
bron: nvm

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht