Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Huis kopen wordt aantrekkelijker dan huren

De woonlasten in de koopsector komen steeds dichter bij de woonlasten in de huursector. In een aantal provincies is het nu al goedkoper om te kopen dan om te huren. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek ‘Kopen of huren: een omslagpunt in de woningmarkt?’, uitgevoerd door de ASRE in opdracht van de NVM.
Onderzocht werd of en wanneer er een omslagpunt in de markt ontstaat voor starters die twijfelen tussen huren en kopen. Nu de prijzen in de koopsector hard dalen en de huren juist steeds verder stijgen wordt het voor steeds meer starters aantrekkelijker om te kiezen voor een koopwoning. De ASRE heeft de woonlasten voor kopen en huren met elkaar vergeleken en daarbij een doorrekening gemaakt tot 2015.

Woonlasten 20% lager
Daaruit volgt dat de maandlasten van een koopwoning voor de gemiddelde starter meer dan 20% lager liggen dan in 2009, ondanks de aflossingsverplichting op nieuwe hypotheken. De verwachting is dan ook dat steeds meer starters in de nabije toekomst voor de koopsector zullen kiezen. De conclusie van het rapport is dat de koopsector voor een groeiende groep starters een aantrekkelijk alternatief gaat worden ten opzichte van huren. De woonlasten in de huursector stijgen door, terwijl de woonlasten in de koopsector flink gedaald zijn. "Als gevolg van de voorgenomen inkomensafhankelijke huurverhoging zal zeker voor de hogere inkomensgroepen kopen fors aantrekkelijker worden, in ieder geval in termen van de maandlasten”, aldus het onderzoek.
bron: nvm

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht