Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Het herstel op de woningmarkt zet door

Het herstel op de woningmarkt zet door. Het afgelopen kwartaal zijn er 36.300 huizen verkocht. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de crisis in 2008, zegt makelaarsvereniging NVM.
Ook stijgen de huizenprijzen. De gemiddelde verkoopprijs lag in het vierde kwartaal 1,5 procent hoger dan in het derde kwartaal.
Toch zijn de huizenprijzen over heel 2013 gedaald: met 1,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat komt door de prijsdalingen aan het begin van het jaar.

Herstellende markt

NVM-voorzitter Ger Hukker zegt dat de groei van de woningmarkt langzaam maar zeker doorzet. Tegelijkertijd relativeert hij de cijfers.
"Als we de verkoopaantallen vergelijken met vlak voor de crisis, dan wordt duidelijk dat er nog slechts sprake kan zijn van het begin van een voorzichtig herstel", aldus Hukker.
In heel 2013 zijn er 117.000 huizen verkocht. Voor de crisis waren dit er nog 150.000 in een jaar.
Regionale verschillen

Huizen werden in 2013 gemiddeld 17 dagen eerder verkocht dan het jaar ervoor. De verkooptijd bedroeg in het vierde kwartaal 154 dagen.
Er zijn nog steeds wel grote verschillen tussen regio's en steden. Zo gaat het bijvoorbeeld met de stad Groningen erg goed met de huizenmarkt, maar verder in de provincie juist niet.
bron:nos

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter

 
   ► nieuwsoverzicht