Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Mogelijk ook extra tijd voor omzetten aflossingsvrije hypotheek

Minister Blok (Wonen) beziet de mogelijkheid om consumenten met een (deels) aflossingsvrije hypotheek tot 1 april de mogelijkheid te geven deze om te zetten in een hypotheek waarbij de volledige aflossing bijeen wordt gespaard. Volgens de nieuwe hypotheekregels is per 1 januari geen renteaftrek meer mogelijk voor nieuwe kapitaalverzekeringen of spaarrekeningen eigen woning.

Eerder besloot Blok al om consumenten langer de tijd te geven om vermogensopbouw ten behoeve van de eigen woning te verhuizen van box 3 naar box 1. Tijdens overleg in de Eerste Kamer liet premier Rutte dinsdag weten dat zo'n overgangsregeling ook wordt overwogen voor aflossingsvrije hypotheken die worden omgezet naar (bank)spaarhypotheken. "We gaan op dit moment bekijken wat de kosten zijn van het verlengen van deze mogelijkheid, want spaargeld dat nu belast wordt in box 3, wordt immers ondergebracht in een onbelaste kapitaalverzekering. Minister Blok zal de Kamer zo spoedig mogelijk laten weten, of dat mogelijk is en hoe zich dat verhoudt tot eventueel gederfde inkomsten. We kunnen daar geen harde toezeggingen over doen, maar er wordt op dit moment wel heel serieus naar gekeken of daarvoor een mogelijkheid is."
De regel dat nieuwe hypotheken 100% volgens een annu´tair schema moeten worden afgelost, gaat niet op de helling. Dat antwoordde Rutte op vragen van Adfiz-voorzitter en VVD-lid Loek Hermans, die voorstelde het percentage te verlagen tot 50%. "Als je dat zou doen, heeft dat uiteraard budgettaire consequenties, maar belangrijker is dat bij hypotheken die annu´tair aflossen, in de eerste jaren nauwelijks wordt afgelost. Wij denken dat 100% aflossen een transparant product is. Het is ook gebruikelijk in andere landen en bij andere leenvormen."
bron:am

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht