Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Energierekening verder omlaag

De energierekening van Nederlandse huishoudens gaat komende drie jaar met tientallen euro’s omlaag. Netbeheerders moeten minder gaan rekenen voor het transport van elektriciteit en gas.
Dit maakte de Autoriteit Consument en & Markt woensdag bekend.

De besparing van enkele tientallen euro’s per huishouden is mogelijk door de lage rentestand, waardoor netbeheerders goedkoop kunnen lenen. Ook zorgt de reguleringsmethode van de toezichthouder ervoor dat er voor netbeheerders voldoende prikkels blijven om zichzelf verbeteren. Komende zes weken kunnen netbeheerders en andere belanghebbenden reageren op het voorstel van de ACM om de tarieven te verlagen. In het najaar worden de besluiten definitief en zal de ACM de tarieven vaststellen.

Gastarieven
Vorige week kondigde energieleveranciers Eneco en Nuon aan dat zij hun gasprijzen gaan verlagen, omdat de olieprijs zakt. Een half jaar geleden daalden de tarieven voor gas ook al. Daar profiteerden huishoudens destijds nauwelijks van, omdat de energiebelasting, het netbeheertarief en de btw tegelijkertijd stegen.
bron: veh

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht