Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Het energielabel wordt eenvoudiger

Het energielabel wordt eenvoudiger. Dat heeft minister Stef Blok van Binnenlandse Zaken laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens Blok moeten woningeigenaren niet lastig worden gevallen met ingewikkelde berekeningen.

In de nieuwe situatie kan de woningbezitter het energielabel straks zelf invullen. Het inschakelen van een specialist zal dan niet meer nodig zijn. Blok denkt dat zo ook heel wat kosten bespaard kunnen worden. Volgens directeur Frans Rooijers van energieonderzoeksbureau CE Delft is de versoepeling van het label een optie om aan de Europese regelgeving te voldoen.

Door een verdere uitkleding van het label voldeed Nederland immers niet meer aan de door Europa gestelde eisen. De nieuwe vorm voldoet wel, maar volgens Rooijers lijkt het effect op energiebesparing in de nieuwe vorm wel gering te zijn. Makelaarsvereniging VBO vreest verder voor verkeerde labels door eigenhandige invulling.
bron:volkskrant

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht