Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Energielabel nieuwbouw per 1 juli 2013

Het energielabel voor nieuwbouw gaat per 1 juli 2013 in, een half jaar later dan gepland. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Wennen
De bouw krijgt een half jaar uitstel om aan de nieuwe regels te wennen en te voldoen die gepaard gaan met een oplevertoets. De sector heeft deze extra tijd bedongen om juridische conflicten met kopers en opdrachtgevers bij oplevering te voorkomen.

Kennisoverdracht
De vijf partijen van het zogeheten Lente-akoord, Bouwend Nederland, Aedes, Neprom, de NVB en het ministerie van Binnenlandse Zaken, willen de komende maanden meer ervaring opdoen met de oplevertoets. De vergaarde kennis stellen zij beschikbaar aan de bouwers en ontwikkelaars die bij hen aangesloten zijn. Ook is de Tweede Kamer verdeeld over de exacte uitwerking van het wetsvoorstel Kenbaarheid Energieprestaties Gebouwen. Vooral op het gebied van handhaving en sanctionering is nog volop discussie.
bron:energie vastgoed
 
   ► nieuwsoverzicht