Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed
Alleen VVD goed voor woningmarkt

AMSTERDAM/DEN HAAG -  Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft gisteren vernietigende cijfers gepubliceerd naar aanleiding van een doorrekening van de plannen van de verschillende politieke partijen voor de woningmarkt. Vooral uitvoering van de programma’s van de PvdA en de SP zetten de woningvraag en de bouwproductie ’duidelijk onder druk’, schrijft het instituut.

Het EIB produceerde op eigen initiatief een lijvig rapport over de woningmarktmaatregelen. De belangrijkste conclusies van het EIB liegen er niet om. „Een stimulerend effect op de woningvraag en de doorstroming op de woningmarkt, en daarmee op de bouwproductie en de werkgelegenheid in de bouw, worden in de komende kabinetsperiode alleen bereikt via de combinatie van maatregelen uit het verkiezingsprogramma van de VVD.”
Uitvoering van het programma van de PVV van Geert Wilders heeft neutrale effecten op de woningvraag en de bouwproductie, omdat de PVV de huidige situatie handhaaft. De plannen van CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie leiden echter per saldo tot een beperking van de woningvraag.
Het slechtst voor de woningmarkt en de bouw zijn echter de programma’s van de PvdA en de SP, schrijft het EIM. Die partijen zetten de woningmarkt ’duidelijk onder druk’, schrijft het EIM. „Hoofdoorzaak ligt bij de zeer forse ingrepen in de hypotheekrenteaftrek.”
bron: telegraaf
 
   ► nieuwsoverzicht