Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

DNB: grootste daling huizenprijzen voorbij

Nederland heeft het grootste deel van de daling van de huizenprijzen achter zich en kan waarschijnlijk op korte termijn alweer omhoog kijken. Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandse Bank (DNB) vanochtend in een toelichting op het jaarverslag van de centrale bank.

„Ik kan niet uitsluiten dat er dit jaar nog een kleine vervolgdaling kan volgen, maar de nieuwe fundamenten in de markt zijn gelegd en hopelijk kunnen we van daaruit weer de weg omhoog vinden.”
Met de nieuwe fundamenten voor de huizenmarkt doelt Knot op de beperking van de hypotheekrenteaftrek en het verplicht aflossen van de hypotheekschuld. Hij noemt dat ’een veel duurzamer financieringsmodel’.

„Maar ik heb geen glazen bol en ik waag me niet aan voorspellingen, want dan kan dus worden opgevat als een garantie en die kan ik zeker niet afgeven. Maar we hebben nu zekerheden voor de toekomst. En de fundamenten voor stabilisatie zijn gelegd. En hopelijk kunnen we van daaruit weer de weg terug omhoog vinden.”

De opmerking van Knot is het tweede lichtpuntje voor huizenbezitters in twee dagen. Gisteren liet directeur Coen Teulings van het CPB al doorschemeren dat de bodem volgens hem in zicht is. Volgens Coen Teulings zijn we misschien wel wat te somber over de Nederlandse huizenmarkt. „In onze ramingen gaan we er van uit dat de komende jaren er nog wel iets van prijsdaling zal plaatsvinden, maar vroeg of laat zou daar normaliter de bodem redelijk in zicht moeten zijn’, zei Teulings op zijn persconferentie.’
bron:telegraaf

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht