Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Dijsselbloem verwacht snel herstel woningmarkt

De woningmarkt gaat 'vrij snel' herstellen. Dat zegt minister van FinanciŽn Jeroen Dijsselbloem (PvdA) dinsdag in zijn wekelijkse interview met zakenzender RTLZ. Eerder op dinsdag maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat de huizenprijzen in april met 7,6 procent zijn gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.
Volgens de minister bereikt de woningmarkt dit jaar of volgend jaar zijn bodem, om vervolgens te herstellen. "Het herstel gaat komen", benadrukt Dijsselbloem. "Er is geen reden waarom de prijzen structureel laag zouden zijn. In Nederland is namelijk geen groot overschot aan woningen."

Vorige maand liet scheidend directeur Coen Teulings van hetCentraal Planbureau zich al in soortgelijke bewoordingen uit. "Op een termijn van een of twee jaar krijgen we vroeg of laat het moment dat de prijzen zich gaan stabiliseren en zachtjes omhoog zullen gaan", zei Teulings tegen BNR Nieuwsradio. "Uiteindelijk is er in Nederland een tekort aan huizen."
De huizenprijzen zijn sinds de start van de kredietcrisis in 2008 met 19,5 procent gedaald, meldde het CBS dinsdag.
bron:nieuws

 
   ► nieuwsoverzicht