Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

Informeer verzekeraar als uw huis leeg staat

Volgens de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) en berichten in de media zijn steeds meer leegstaande woningen onverzekerd tegen brand en vandalisme. Soms kan een onbewoond pand zelfs niet meer worden verzekerd. Hoe zit dat? Vereniging Eigen huis zocht het uit.

Een huiseigenaar kan zijn leegstaande woning vaak wel verzekeren, maar de verzekeraar kan extra eisen stellen. Soms is er sprake van een beperkte dekking. Alleen in uitzonderlijke gevallen is een leegstaande woning of gebouw helemaal niet te verzekeren.

Voorwaarden
Iedere verzekeraar stelt zijn eigen voorwaarden. Bij verzekeraar FBTO en een aantal anderen zijn leegstaande of onbewoonde woonhuizen gedurende de eerste 3 maanden tegen normale voorwaarden verzekerd. Daarna geldt er een beperking ten aanzien van het risico van diefstal en inbraak. De woning blijft wel gewoon verzekerd tegen schade door brand, bliksem, storm en vandalisme. Staat uw huis leeg? Informeer dan bij uw verzekeraar of dergelijke beperkingen ook bij uw polis van toepassing zijn.

Bij iedere verzekeraar is het belangrijk dat de eigenaar meldt als zijn huis leeg staat en onbewoond is. Doet hij dit niet, dan bestaat de kans dat de verzekeraar bij schade minder of zelfs niets uitkeert. U moet uw verzekeraar ook informeren als u uw te koop staande huis tijdelijk verhuurt. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat de dekking van de verzekering wordt verminderd of zelfs helemaal vervalt.
bron: veh

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht