Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

'Beperk hypotheek later'

Het is onverstandig om het maximale leenbedrag bij de aankoop van een woning te verlagen zolang de malaise op de huizenmarkt aanhoudt. De aanscherping van de hypotheekregels moet daarom in de ijskast.
Dat zegt scheidend directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB), een van de belangrijkste adviesorganen van het kabinet. Vanaf dit jaar gelden nieuwe, strengere hypotheekregels. Naast de verplichting om een woningschuld af te lossen, wordt de maximale hypotheek de komende jaren beperkt van 105 procent van de woningwaarde, nu, tot 100 procent in 2018.

Teulings heeft kritiek op de timing van de aanscherping van het maximale leenbedrag. „Om dat te doen tijdens een huizenprijscrisis is minder gelukkig”, zegt de econoom in een interview met De Telegraaf. „Het gevolg is dat huizenprijzen nog verder onder druk komen te staan.” De huizenprijzen dalen sinds 2008 hard. Een gemiddelde koopwoning is, inclusief inflatieverlies, inmiddels 25 procent goedkoper geworden.
bron:telegraaf

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht