Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed

100.000 bezoekers voor vernieuwd Rijksmuseum

Het vernieuwde Rijksmuseum heeft minder dan twee weken na de heropening al 100.000 bezoekers getrokken. Die grens werd donderdag gepasseerd, meldde het museum vrijdag.
 
Gemiddeld komen er nu bijna 8500 mensen per dag over de vloer. Voor het begin van de verbouwing, tien jaar geleden, waren dat er ongeveer 3000 elke dag. De drukste dag was zaterdag 20 april, een week na de heropening. Toen bezochten ruim 11.000 mensen het Rijksmuseum.

Hoewel het een stuk drukker is dan voorheen, valt het volgens een woordvoerster van het museum erg mee met de lange rijen. "Het is heel goed te doen om het museum te bezoeken. Met een e-ticket of Museumjaarkaart loop je bovendien zo door.''

Het Rijksmuseum maakte vrijdag verder bekend dat het een theaterruimte krijgt in de Teekenschool, waar kinderen tussen de 6 en 12 jaar aan de hand van het programma Jij & de Gouden Eeuw van alles te weten komen over de 17e eeuw.

De kinderen gaan op expeditie naar Nova Zembla, ontsnappen in de boekenkist van Hugo de Groot en kruipen in het hoofd van Rembrandt.

Cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella hebben een speciaal fonds opgericht voor de inrichting en programmering van deze plek, zo maakte het museum vrijdag bekend.
bron: anp

makelaar zaltbommel huyswinckel facebook     makelaar zaltbommel huyswinckel twitter
 
   ► nieuwsoverzicht