Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed
Woningaanbod

Kerkstraat 15 Zaltbommel  

verkochtKlik hier om de video af te spelen Dit statige, monumentale pand is gelegen aan één van de mooiste straten van het historische centrum van Zaltbommel. Het betreft een ruim pand van ca. 1200 m3 dat thans in gebruik is als woning met kantoor. Het pand is prima geschikt voor kantoor of praktijk aan huis maar ook voor totale bewoning. Het pand heeft vele, hoge ramen waardoor de ruimtes aangenaam licht zijn. De woning heeft vele authentieke stijlvolle details, zoals oude balkenplafonds, hoge ramen met roedeverdeling, een fraai bewerkte eetkamer, deels oude wenteltrap, een boogkelder, paneeldeuren en oude spanten. Het pand is half vrijstaand en beschikt over een binnenplaats van ca. 12 m2 en daarnaast over een sfeervol dakterras van ca. 20 m2. Het pand biedt aan verschillende kanten fraai uitzicht over de binnenstad met o.a. zicht op de Gasthuistoren, de Oude Vischmarkt en vanaf de verdieping zicht op de rivier de Waal en de Waalbrug.

Het huis is op een perfecte locatie gelegen in het historische centrum van Zaltbommel. Met zijn royale afmetingen en inhoud van ca. 1200 m3 is dit pand uitermate geschikt voor kantoor of praktijk aan huis, maar ook zeer geschikt voor totale bewoning. Het betreft een gemeentelijk monument. De vele hoge ramen in de historische voorgevel geven dit pand een statige aanblik. Het pand is half vrijstaand en de witgepleisterde zijgevel aan de Heilige Geeststraat is ook voorzien van diverse grote ramen met roedeverdeling en een extra zij-ingang. Er zijn door de jaren heen diverse verbouwingen gedaan en verbeteringen aangebracht aan het huis maar evengoed is er nog voldoende ruimte om invulling te geven aan eigen creatieve ideeŽn. In de woning zijn vele authentieke stijlvolle details aanwezig, zoals oude balkenplafonds met moerbalken en kinderbintjes, hoge ramen met roedeverdeling, een eetkamer met fraai bewerkte interieurbetimmering, een boogkelder, deels oude wenteltrap, paneeldeuren en oude houten spanten. Het huis is gelegen in de nabijheid van de rivier de Waal en de plantsoenen en vanaf de bovenverdieping heeft men uitzicht over de Waal en de Martinus Nijhof brug. Aan de voorzijde kijkt men uit op de oude Vischmarkt met stadspomp en de Gasthuistoren.
Het pand heeft aan de achterzijde een binnenplaats van ca. 12 m2 en tevens is er nog een sfeervol dakterras van ca. 20 m2.

Begane grond:
Aan de voorzijde van het pand komt men via de statige entreedeur binnen in de royale hal met tochtdeur voorzien van glas in lood. De hal heeft een tegelvloer en houten lambriseringen. De hal biedt toegang aan de grote woon-werkkamer, thans in gebruik als kantoorruimte en aan de ontvangst-werkkamer. Via de tochtdeur komt men in de achtergelegen gang. Deze gang biedt toegang tot de diverse andere vertrekken van de benedenverdieping. Aan de rechterzijde is de toegang tot de ruime boogkelder. Deze kelder is uiteraard geschikt voor gewone opslag van proviand, maar ook voor de wijnverzameling. Na de kelderingang vindt men de deur naar de fraaie (op)kamer die gebruikt wordt als eetkamer. Deze kamer met zijn mooie antieke betimmeringen, lijstwerk en ornamenten is voorzien van een aantal zeer ruime kasten met paneeldeuren. In deze kamer is tevens de trap naar de bovenverdieping. Aangrenzend aan deze (eet)kamer is de royale keuken gelegen. In dit vertrek is een magnifieke keuken te realiseren. De huidige inbouwkeuken voldoet overigens nog aan alle (kook)eisen. De keukenruimte heeft een raam in de zijgevel, uitkijkend op de Heilige Geeststraat. Aan de andere zijde van de gang is nog een, later aangebouwde, kantoorruimte met deur naar de binnenplaats. Aan de gang is verder nog de toiletruimte gelegen, een deur naar de binnenplaats en nog een gang naar de uitgang in de zijgevel van het pand.

Eerste verdieping:
Via de gestoffeerde trap in de eetkamer bereikt u de eerste verdieping. Aan deze overloop liggen de trapopgang naar de tweede verdieping, twee (slaap)kamers, een dressing room en de badkamer.
Verder biedt deze overloop toegang naar de gang langs de zijgevel. Aan deze gang liggen vervolgens een slaapkamer, toilet met voorportaal en de living. De (slaap)kamers aan de voorzijde van het pand hebben ieder drie grote ramen met roedeverdeling, met fraai uitzicht over de eerder genoemde Oude Vischmarkt, Gasthuistoren en Koningstraat. De badkamer is voorzien van ligbad, aparte douche, twee wastafels en ruimte voor witgoedapparatuur. In de dressing room is ruimte voor uw garderobe. Via een opstap komt u in de gang naar het achterhuis. Aan deze gang is een slaapkamer gelegen met toegangsdeur naar het dakterrras. Verder bereikt men via deze gang de toiletruimte en de living. De royale living met visgraat parketvloer is modern wit afgewerkt en voorzien van twee velux dakvensters, een roederaam aan de voorzijde en een toegangsdeur naar het dakterras. In deze mooie hoge living is een fraaie moderne openhaard aangebracht met een zwart stalen ommantelling. Tevens zijn in deze ruimte nog praktische vaste (boeken)kasten ingebouwd. Op het dakterras is het Ďs-zomers aangenaam vertoeven.

Tweede verdieping:
Via de antieke wenteltrap bereikt u de overloop van de tweede verdieping. Op deze overloop met fraaie antieke houten spanten zijn twee grote inbouwkasten onder de kap. Via de overloop komt u in de vierde slaapkamer. Vanuit deze slaapkamer bereikt u de achterzolder. Naast de slaapkamer is een extra was-doucheruimte afgewerkt met marmeren tegelwerk.
Vanaf de overloop komt u via een trap op de riante voorzolder. Deze geÔsoleerde zolderruimte welke natuurlijk dienst kan doen als bergzolder, biedt ook nog de mogelijkheid extra kamers te realiseren.

Te koop Kerkstraat 15 Zaltbommel