Huyswinckel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Makelaardij Vastgoed Zaltbommel Huyswinckel Makelaardij Huyswinckel Zaltbommel Makelaardij Vastgoed
Woningaanbod

Amstel 98  Amsterdam

vraagprijs € 475.000 k.k

    

Dit bijzondere en exclusieve appartement bevindt zich in een recent gerestaureerd monument. Het is in 1751 gebouwd als een zogenaamd ‘schuilkerkje’.
In die tijd was het rooms katholieke geloof taboe en werden de mensen die dit geloof beleden daarvoor vervolgd. Dat moesten zij dus "stiekem” doen, vandaar de term schuilkerk en de ligging.
 Het Schuilkerkje bevindt zich achter het Rembrandtplein, aan de Amstel, verscholen in een steegje, dat met een poort is afgesloten. Vanaf de buitenkant lijkt het een gewoon huis. U komt binnen in een halletje, dat uitkomt op een keukentje. Daar vindt u een Nespresso apparaat, een quooker (levert onmiddellijk kokend water), een magnetron, een koelkast en een afwasmachine.
De slaapkamer/woonkamer bevindt zich in het voormalige kapelletje. Op de plaats waar vroeger het altaar stond, staat nu een kingsize bed, van waaruit u omhoog kijkt naar een uniek en wonderschoon authentiek plafond. Door de vele ramen is het een prachtige lichte ruimte, die desgewenst kan worden afgesloten met op afstand bedienbare gordijnen. In de kamer vindt u op dit moment een groot formaat flatscreen TV met een DVD/home cinema systeem. Er is draadloos internet en een verrassend verlichtingsysteem, dat in verschillende kleuren/sferen kan worden afgesteld.
Van af de eerste verdieping kijkt u via de balustrade op het altaar en de slaapkamer. Op deze verdieping bevindt zich ook een comfortabele badkamer met luxe sanitair, vloerverwarming, ligbad en douche, wasbak en toilet.
De ligging is perfect: hartje Amsterdam, achter het Rembrandtplein, tegenover de Stopera en op loopafstand van het Centraal Station, de Dam, het Waterlooplein en nagenoeg alle andere attracties die de stad rijk is. Alle theaters en musea zijn makkelijk te bereiken.
En ondanks de ligging in het bruisende nachtleven van Amsterdam: eenmaal binnen is er niets meer te horen. U vindt er dus totale rust en privacy. Overname van inventaris is bespreekbaar.

Te koop Amstel 98 Amsterdam